Tietoa

Sivuston tarkoituksena on esitellä lähinnä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Meri-Lapissa liikennöivien linja-autoyritysten kalustoa erilaisten tietojen ja kuvien avulla. Kriteerinä yritykselle on vähintään kolme käytössä olevaa autoa, joiden kaikkien täytyy olla täysikokoisia (= omapaino n. 6 500 kg). Pienoislinja-autoja listoilta ei siis löydy.

Idea sivustolle, jossa esitellään Oulun seudulla liikkuvia linja-autoja, syntyi syksyllä 2011. Alunperin syntyi idea huomattavasti pienemmästä ja teknisesti kankeammasta sivustosta, jossa olisi keskitytty lähinnä muutamaan firmaan. Sivuston taustajärjestelmän teknisestä toteutuksesta on vastannut alusta alkaen Bussikirjasto-sivuston ylläpitäjä ”killerpop”

Mikäli sivustolta löytyy virhe, ota minuun yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen oso(at)onnikat.fi.

Sivusto ottaa vastaan myös kuvia. Ensisijaisina ovat tietenkin sellaiset autot, joista kuvaa ei vielä löydy. Kuvan sivustolle voi lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona. Kerrothan kuvan lähettämisen yhteydessä mahdollisuuksien mukaan kuvauspäivän ja -paikan. Kuvien ensisijainen koko on n. 1024 pikseliä pitkältä sivulta, mutta voin pienentää suuremmat kuvat itse tähän kokoon. Myös pienemmät kuvat kelpaavat, jos suurempaan ei ole mahdollisuutta.

Kuville ei ole tarkkaa laadullista kriteeriä, mutta hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä enemmän autosta on jo kuvia, tai mitä yleisempi auto on muulla tapaa, sitä korkeampi kuvanlaadun tulisi olla. Auton tulisi näkyä kuvassa kokonaan, ja mielellään niin, ettei auton edessä olisi mitään häiritseviä esteitä, kuten puita, lyhtypylväitä tai muita vastaavia (pois lukien laituritolpat). Lisäksi auton pitäisi olla kuvassa sen verran tarkka, että rekisterinumero olisi tarkasti erotettavissa. Bussikuvat otetaan lähinnä etuviistosta, mutta mitään muutakaan kuvakulmaa ei voi itsetarkoituksellisesti sulkea pois.

Edellä luetellut kriteerit ovat vain suuntaviivoja, ja jokainen kuva käsitellään erikseen.

Julius Tavasti / Ylläpito

Toiminta-alue

karttakuva